top of page

 PRÆDIABETES

Prædiabetes er et forstadie til type 2 diabetes . Det er den eneste type diabetes du selv har muligheden for at komme af med igen, det er derfor en god investering at ændre livsstil nu.

Med en livsstilsændring bestående af sund mad, fysisk aktivitet og eventuelt vægttab og rygestop kan du få dit blodsukker ned på det normale niveau  igen og mindske din risiko for at udvikle diabetes type 2 eller i hvert fald udskyde debuten for udvikling af type 2 diabetes.

Om du udvikler type 2 diabetes eller ej handler nemlig ikke kun om livsstil, det handler også om genetik. Har 1 af dine forældre type 2 diabetes har du 40% risiko for selv at få det og har begge dine forældre type 2 diabetes har du 80% risiko. 

Du skal fortsat nyde skøn og velsmagende mad hver dag, vi arbejder med balancen, mængden af mad og prioriteringen af dit indtag og ikke mindst nydelsen af mad. Du får indblik i hvad der får dit blodsukker til at stige og hvordan du kan arbejde med at opnå et fald i blodsukker.

Som klinisk diætist har jeg en specialiseret viden indenfor ernæring og sygdom. Sammen tilrettelægger vi et skræddersyet forløb der både tager højde for din hverdag, dine ønsker og målsætninger.

Svaret på en varig livsstilsændring ligger i dig, det er dit liv og du ved hvad der er vigtigst. Sammen finder vi ind til dine værdier og prioriteringer ift. mad, således at mad igen bliver kilde til nydelse frem for bekymring.

Du får redskaber til at opbygge strategier/vaner, der virker i dit liv, så du kan leve et liv med madglæde og nydelse og samtidig fastholde din livsstilsændring.

​Vi tilrettelægger dit forløb ud fra dine ønsker, behov og målsætninger.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Prædiabetes: About Us
Billede diabetesforeningen.jpg

På diabetesforeningens hjemmeside kan du selv hente masser af inspiration og viden. 

Du kan læse alt om prædiabetes og forebyggelse af type 2 diabetes i dette link.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om hvordan jeg kan hjælpe dig.

Prædiabetes: Tekst

MADGLAD DIÆTIST

Pernille Baun Haaning
Autoriseret Klinisk Diætist

Sundhed handler om balance!

Telefon: 50 41 04 35

madgladdiaetist@gmail.com

Kliniskdiætist.jpg
Prædiabetes: Welcome
bottom of page