top of page

MADGLAD DIÆTIST

Ved Pernille Baun Haaning
Autoriseret Klinisk Diætist

Sundhed handler om balance!

Telefon: 50 41 04 35

madgladdiaetist@gmail.com

17936733778390764.jpg
Diabetes type 2: Welcome

DIABETES TYPE 2

Diabetes mad handler ikke om at spise en sukkerfri diæt, men det handler bl.a. om at få et overblik over dit samlede indtag af kulhydrat da det er det eneste i maden, der får dit blodsukker til at stige.

Har du fået konstateret type 2 diabetes er det en god ide at få gennemgået din kost med en klinisk diætist, så din sygdom fylder mindst muligt i din hverdag.


I behandlingen af diabetes er maden et meget vigtigt redskab. Gennem maden kan du bl.a. reducere din insulinresistens samt reducere og stabilisere dit blodsukker. Herigennem mindskes din risiko for senkomplikationer som åreforkalkning, forhøjet blodtryk, diabetisk øjensygdom m.v.


Uanset om du lige har fået konstateret diabetes type 2 eller har haft det i mange år, så kan jeg som klinisk diætist vejlede dig i at leve et liv i balance med din kroniske sygdom. 

​Du skal fortsat nyde skøn og velsmagende mad hver dag, vi arbejder med balancen, mængden af mad og prioriteringen af dit indtag og ikke mindst nydelsen af mad. 

Som klinisk diætist har jeg en specialiseret viden indenfor ernæring og sygdom. Sammen tilrettelægger vi et skræddersyet forløb der både tager højde for din sygdom, hverdag, ønsker og dine målsætninger.

​Dit langtidsblodsukker (HbA1c) er dit pejlemærke for hvordan det går og der er mange veje til at opnå et stabilt og velreguleret blodsukker, vi finder sammen den vej der passer bedst ind i dit liv, så du kan fortsætte dit liv med masser af madglæde.

Mange får besked på at tabe sig når de får konstateret diabetes type 2. Et vægttab på 5-10% forbedrer insulinfølsomheden og kan dermed være en hjælp til at opnå et velreguleret blodsukker. Uanset om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig kan dit ønske om vægtændring tænkes ind i din vejledning hos mig, men et forløb behøver ikke at omhandle vægt.

Er du interesseret i at vide mere om, hvad den rette kost kan gøre for dig, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Diabetes type 2: About Us
Billede diabetesforeningen.jpg

På diabetesforeningens hjemmeside kan du selv hente masser af inspiration og viden. Bliv klædt godt på fra start, så din sygdom fylder mindst muligt i din hverdag.
Du kan læse alt om type 2 diabetes ved at klikke her.

Diabetes type 2: Tekst
bottom of page