top of page

Hjemmelavet Pizza - med den bedste fuldkornsdej

IMG_20220407_184622[1].jpg
Gulerods- sellerisuppe: Welcome

Opskrift på fuldkorns pizzadej

Har du ledt efter en virkelig god og nem pizzadej, så får du den lige her. Jeg har afprøvet virkelig mange pizzaopskrifter og er blevet skuffet så mange gange, en pizza kan nemlig ingenting hvis pizzabunden ikke er god.. Men denne pizzadej er virkelig god og så er den med fuldkorn, så jeg tør godt at garantere en virkelig god pizza.

 

Jeg plejer at lave en dobbeltportion pizzadej, så vi har et par pizzaer i fryseren til de aftenener hvor vi enten er liiidt for tidspressede eller bare gerne vil have det lidt ekstra nemt.

Du enten lade dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet eller 16-24 timer i køleskabet, juster blot gærmængden derefter. Begge fremgangsmåder giver dig en virkelig lækker pizzadej.

Til 4 personer/ 4 pizzaer

Ingredienser:

25 g gær ( 5 g hvis du koldhæver natten over)

2,5 dl vand

2 spsk. olivenolie

1 tsk salt

75 g fuldkorns durum mel

125 g Hvid hvede (fuldkornsmel)

75 g Tipo 00

125 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Opløs gær i lunkent vand (koldt vand hvis du ønsker koldhævning) og tilsæt olie og salt. Kom derefter melet i lidt af gangen, der kan være lidt forskel på hvor meget mel der skal til for at få den rette konsistens, stop når du du har den rette konsistens. Jeg laver dejen på en røremaskine og stopper med at tilsætte mel når dejen slipper skålen. 

Kom 1 tsk. olivenolie i en skål og vend dejen rundt heri, så oliven fordeler sig fint på hele dejen. Oliven gør dejen smidig og nem at arbejde med når den skal formes til pizzaer, lidt ligesom når pizzamanden svinger dejen rundt..

Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. 

Når dejen har hævet kommer du lidt durummel på køkkenbordet, delen dejen i fire og former dine pizzaer. Jeg starter med at forme dem med hænderne. Jeg kan godt lide en ret tynd pizzadej, så lykkes det ikke helt at få dem tynde nok bruger jeg kagerullen, det skal man nok ikke nævne for en italiener..

Kom dit lækreste fyld på dine pizzabunde og bag i ovnen eller på grillen. Jeg bager mine pizzaer i ovnen på en helt almindelig bageplade ved 280 grader, det giver en skøn sprød pizza. 

Har du lyst til at dele din pizza med mig, så brug #madgladdiætist, det gør mig så glad at se når mine opskrifter bliver brugt.

 ​

Gulerods- sellerisuppe: Tekst
Hjemmelavet fuldkorns pizzadej
Hjemmelavet pizza
Fuldkorns pizzadej
bottom of page