top of page

MADGLAD DIÆTIST

Ved Pernille Baun Haaning
Autoriseret Klinisk Diætist

Sundhed handler om balance!

Telefon: 50 41 04 35

madgladdiaetist@gmail.com

17936733778390764.jpg
Diabetes type 2: Welcome

MEDICINSK VÆGTTAB 

Få hjælp til et sundt vægttab med erfaren diætist med speciale i både vægttab og medicinsk vægttab.

Som klinisk diætist har jeg en specialiseret viden indenfor ernæring og sygdom. Jeg har både arbejdet med medicinsk vægttab i min private klinik og på Steno diabetes Center Århus, hvor jeg i samarbejde med overlæger, sygeplejersker samt mine diætist kollegaer har vejledt patienter i deres medicinske vægttabsforløb. Jeg har dermed stor ekspertise i hvordan man øger sandsynligheden for at opnå et varigt vægttab samt øget sundhed med medicinsk behandling.

Vaneforløb og diætvejledning uden regler og forbud

Sundhed er individuelt og det er essentielt for dit vægttabsforløb at vi finder frem til en livsstil der passer til dit liv, dine præferencer og dine prioriteter i livet. Du skal ikke leve efter rigide regler, i stedet arbejder vi med at hoved, hjerte og mave taler sammen. Det handler ikke kun om maden, men maden er også vigtig. Det er vigtigt at din krop får nok næring i dit vægttabsforløb, så du bl.a. ikke mister din muskelmasse eller oplever unødvendig kvalme.

Diætistforløb & Medicinsk behandling

Ved at angribe dit vægttab fra flere vinkler øger du sandsynligheden for succes. Mæthedshormonet semaglutid hjælper dig til at spise mindre og det kan være en stor lettelse at mad pludselig ikke fylder så meget i tankerne. Det kan hjælpe til at få mere overskud til netop at arbejde med dine vaner som ellers er så svære at ændre. Det er netop her at mange oplever at der er mere ro til at arbejde med tankerne, din adfærd, dine vaner samt dit mindset omkring mad.  Og netop dette hjælper dig til at øge sandsynligheden for succes med at opnå et varigt vægttab og bedre sundhed.

5 grunde til at overveje et samarbejde med en diætist under dit medicinske vægttabsforløb:

1. Tilpasning af kostvaner og optimering af næringsstoffer: 

Som diætist kan jeg hjælpe dig med at tilpasse din kost, så den stemmer overens med dine præferencer, sundhedsmæssige behov og mål for vægttab. Medicinen påvirker din appetit og det er derfor vigtigt at sikre, at du stadig får alle nødvendige næringsstoffer. En diætist kan hjælpe med at sikre, at din kost er ernæringsmæssigt afbalanceret, bl.a. så du hverken mister knoglemasse, muskelmasse eller oplever unødig kvalme.

2. Vejledning om portionstørrelser og spisevaner:

Som diætist kan jeg hjælpe dig med at arbejde med dine portionsstørrelser og sunde spisevaner, som begge er vigtige både imens du tager medicin, i udtrapningen samt efter ophør med medicin. Vi arbejder med din måltidsstruktur, madens mæthedsindeks, din spisehastighed, din oplevelse af sult og mæthed og meget mere.

3. Støtte til at opnå madro og kropsro:

Du lærer at mærke din sult, lytte til din krops behov og håndtere dine tanker og følelser omkring mad, krop og vægt. Vi dykker ned i restriktioner, forbudte madvarer og madmyter, så du opnår et afslappet forhold til mad og krop.

4. Håndtering af eventuelle udfordringer:

Hvis du oplever udfordringer eller bivirkninger i forbindelse med medicinen, kan jeg som diætist arbejde sammen med dig og din læge for at finde løsninger og tilpasse din kostplan efter behov.

 

​5. Varigt vægttab og langsigtet sundhed :

Som diætist kan jeg hjælpe dig med at udvikle en langsigtet strategi for sund vægt og øget sundhed, som også holder når du stopper med  behandlingen med medicin.

​Er du interesseret i at vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Diabetes type 2: About Us
bottom of page