top of page
IMG_20201229_182429_528.jpg

KARAMELLISEREDE RØDLØG & RØDBEDER

Karamelliserede rødløg og rødbeder: Welcome

Karamelliserede rødløg og rødbeder

6 personer

Denne ret er skabt med inspiration fra opskriften ”bagte løg” i Paul Cunninghams kogebog ”PRIVAT”, en anbefalelsesværdig kogebog med utrolig mange lækre opskrifter. Desværre så bliver der ikke så tit sparet på det mættede fedt i kokkenes opskrifter og denne opskrift er ingen undtagelse. Jeg har skåret ned på smør og sukker og tilsat rødbeder dels for at få lidt ekstra væde og dels for at få mere grønt ind i retten. Jeg synes det fungerer fantastisk, men det er naturligvis stadig ikke den sundeste opskrift. Til gengæld tilfører denne ret den flotteste farve til en hvilken som helst tallerken, den fungerer fantastisk til et stykke rødt kød, kylling, lam mm. 


Ingredienser:

6 store rødløg

600 g rødbede

60 g rørsukker

60 g smør

3 laurbærblade

3 kviste frisk timian

½ dl rødvinseddike

Salt og friskkværnet peber


Fremgangsmåde:

Pil løgene g skær dem i halve på langs. Skræl rødbeder og skær dem i tynde skiver. Smelt smør og sukker på en pande eller gryde, der kan tåle en tur i ovnen. Jeg har brugt en keramikgryde fra Ikea. Lad smør og sukker karamellisere, tilsæt løg, timian og laurbær. Vend løgnene nogle gange og tilsæt rødvinseddike og smag til med salt og peber. Når eddiken har fået godt fat i retten, hvor det hele løfter sig lidt fra panden, tilsættes rødbederne og hele herligheden bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Øs lidt af væsken over løg og rødbeder et par gange undervejs.

TIP: Ønsker du, at forberede retten inden gæsterne kommer stopper du inden rødbederne tilsættes og en halv times tid inden forventet spisetid fortsætter du opskriften hvor du slap.

Karamelliserede rødløg og rødbeder: Tekst
bottom of page