top of page

KANELSNEGLE & KANELSNEGLEVAFLER

Kanelsnegle og Kanelsneglevafler: Welcome

Kanelsnegle på 3 forskellige måder

Her får du en opskrift og ide til kanelsnegle på 3 forskellige måder; helt almindelige kanelsnegle, en kanelsneglekrans eller kanelsneglevafler. Du kan også nøjes med at lave dejen og lave helt almindelige fødselsdagsboller, en alt i en opskrift, det er jeg kæmpe fan af.

20 kanelsnegle


INGREDIENSER:

50 g gær

3 dl lunt mælk (jeg bruger minimælk)

30 g smeltet smør

1 dl surmælksprodukt (jeg bruger skyr, kærnemælk, A38 - det jeg lige har i køleskabet)

4 dl hvedemel

4 dl hvid hvede (fuldkornsmel)

1 tsk. salt

3 tsk. sukker

Evt. ½½-1 tsk kardemomme

1 æg til pensling hvis du bager dine kanelsnegle

Remonce:

30 g smør

50 g sukker (du kan også bruge sukrin gold)

1-2 tsk. kanel

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i lunt mælk, tilsæt smeltet smør og surmælksprodukt. Tilsæt melet lidt af gangen til du har en fast og blød dej.


Vil du bage boller former du 20 boller af dejen, sætter på en bageplade med bagepapir og lader dem hæve 20-30 minutter inden du pensler med æg og bager i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.


Vil du bage kanelsnegle, skal du lave remoncen nu, bland alle ingredienserne sammen. Rul din dej ud til et rektangel og smør remoncen på. Rul dejen til en roulade og skær ud i 3 sm tykke skiver. Jeg plejer at få ca 20 stk.

Skal dine kanelsnegle bages som en krans skal du fordele ca 10 snegle i en rund bageform, så de kan hæve heri. Skal de bages enkeltvis sætter du dem på bageplade og lader dem hæve her. 

Både krans og kanelsnegle skal hæve i 20-30 minutter inden de pensles med æg. Begge bages ved 200 grader, kanelsneglene skal have ca 10-15 minutter, kransen plejer jeg at bage ca. 20-30 minutter.

Har du lyst til at bage kanelsneglevafler skal de hæve i 20-30 minutter inden du kommer dem i dit vaffeljern, de skal ikke pensles med æg og jeg har heller ikke brugt fedtstof i vaffeljernet. Se eventuelt videoen nedenfor, det er vitterligt bare at komme din hævede kanelsnegl i vaffeljern, luk, lad bage et par minutter, åbn og ta daa, så er der kanelsneglevafler.

Velbekomme!

Kanelsnegle og Kanelsneglevafler: Tekst
Kanelsnegle og Kanelsneglevafler: Pro Gallery
bottom of page