top of page
Græskarsuppe: Welcome

Græskarsuppe

IMG_20211001_182324[1].jpg

Græskarsuppe med hokkaido græskar

Med sådan en skål kan efteråret bare komme an.. Selv om jeg virkelig elsker sommeren, så er der også en hel del hyggelige ting ved efteråret som er helt vidunderligt. Farven på efterårsbladene, at finde sine fine huer og handsker frem, tænde stearinlys igen og ikke mindst suppe sæsonen, for suppe kan altså bare noget andet når det er koldt og mørkt udenfor og lunt og hyggeligt indenfor. Am I right?

Jeg elsker suppe med noget sprødt ovenpå og lækkert brød som tilbehør og denne suppe er nok den jeg når at lave allerflest gange i løbet af efteråret og vinteren.

 

Ingredienser:

2 mellemstore løg

1 tsk. olie

1 mellemstort hokkaido græskar

1 fed hvidløg

¼ rød chili

2 laurbærblade

2 kviste timian (eller ½ tsk. tørret timian evt. i en tepose, så de er nemme at fiske op igen hvis du ikke kan lide dem)

Vand så det dækker græskar (ca ½ l)

1 terning hønsebouillon

½ dl kaffefløde/cremefine eller lignende

 

Snit løg og græskar i grove tern. Svits først løgene i olie til de er klare. Tilføj græskartern. Hak chili og hvidløg og kom ved, lad græskarternene blive lidt bløde inden du kommer vand, bouillon, laurbærblade og timian ved. Lad suppen simre i 20-30 minutter eller til græskarternene er så bløde at de kan blendes. Smag til med fløde, salt og peber.

Pynt suppen med fx yoghurt naturel, bagte puffede græskarkerner, nødder, rugbrødscroutoner eller det du bedst kan lide i din suppe.

Velbekomme!

Græskarsuppe: Tekst
Græskarsuppe: Billede
bottom of page